סקר סיכוני אבטחה פיזית
סקר סיכונים באבטחה רק מתחיל במחלקת ביטחון, סוקר את כלל האתרים | מחלקות | תהליכים ומסתיים בדו"ח המפרט ומדרג את הסיכונים שאותרו ומה המענים הישימים, הנבחרים.
סקר סיכונים באבטחה מתבצע בשילוב של 3 פעולות:
-
מיפוי השטח, המחלקות והתהליכים בחברה - בשת"פ עם מנהלי המחלקות השונות מול הסוקר.
-
ביצוע תצפיות סמויות וגלויות לאיתור סיכונים ביטחוניים ופרצות באבטחה - איתור דפאו"ת.
-
צוות סוקר בראשות המנב"ט/הסוקר, מנהלי המחלקות ועובדים המומחים בתחום הנדון.
בתום השלב השלישי ננתח את המידע שהתקבל ונגזור משימות לביצוע TDL
פעולות למניעה או צמצום הסיכונים שאותרו.
סוקר מקצועי ינחה אתכם כיצד לבצע את תהליך הערכת הסיכונים, המבוסס על מטריצה פשוטה שתאפשר לכל מנהל מחלקה לבצע הערכת סיכונים לאורך כל השנה, כך תשמרו על סקר סיכונים מעודכן ופעיל, תשמרו את מחלקת הביטחון בלב העשייה, מעודכנת ומעורבת בתהליכים השונים בחברה, תוך מתן מענים לסיכונים חדשים שמתפתחים או נחשפים.
מהו סקר סיכוני אבטחה פיזית?
סקר סיכוני אבטחה פיזית מבצע בדיקת מצב אבטחה קיים בארגון, אמצעי אבטחה | תשתיות אבטחה | שיטות אבטחה ומענים קיימים לאיומים. לאחר הבנת מצב קיים ניתן לזהות את נקודות התורפה והאיומים בכל אחד מהסעיפים הנבדקים - אמצעים, תשתיות ושיטות. המטרה של הסקר הסיכונים באבטחה הפיזית היא לזהות את החולשות של מערך האבטחה ולהמליץ על שיפורים על מנת ליצר מערך אבטחה יעיל שמונע איומים וסיכונים ביטחוניים/פיזיים לארגון, החל ממניעת גישה לא מורשת, מניעת גנבות רכוש או מידע, מניעת ונדליזים או פגיעה בתשתיות ועוד.
סקר סיכוני אבטחה פיזית מהווה הבסיס לפרוטוקולי האבטחה, נהלים והנחיות עבודה שיצרו מחלקת אבטחה יעילה ואפקטיבית.
למה לבצע סקר סיכוני אבטחה פיזית?
3
שיפור החוסן העסקי
באמצעות סקר הסיכונים מאתר את הנכסים הקריטיים לארגון, הבנת פוטנציאל הפגיעה ובכך בניה של אסטרטגיות צמצום ומניעת סיכוני אבטחה פיזיים. כתוצאה מפעולות אלו, כתוצאה מסקר הסיכונים - הארגון בהכרח הופך חסון ומוגן יותר.
2
זיהוי ותיקון נקודות תורפה
סקר הסיכונים יזהה את נקודות התורפה, פגיעות והאיומים הפיזיים על הארגון. איתור נקודות התורפה יאפשר לארגון לשפר את האבטחה הפיזית על הנכסים העיקריים, לפי סדר עדיפות, ע"פ פוטנציאל הנזק האפשרי, לצמצם ולמנוע סיכונים.
1
הבנה והכרת סיכוני
האבטחה הפיזית
סקר הסיכונים מאפשר להנהלה להבין את הסיכונים לפגיעה פיזית ופוטנציאל הפגיעה האפשרית לארגון במידה ויתממשו. הבנה זו תאפשר למנהלי האבטחה לקבל החלטות מושכלות לדרכי פעולה למניעה וצמצום סיכוני אבטחה תוך הקצאת משאבים וקביעת סדר עדיפויות.